Velkommen til HIFO
Velkommen til nettsidene til Den norske historiske forening (HIFO). HIFO er en organisasjon for historikere i Norge, og arbeider for historieforskning og historiefagets plass i samfunnet. Mer informasjon om de ulike arbeidsfeltene våre finner du her.

Studietur i Kina for nordiske historikere, 30.8.–10.9. 2015

Turen vil finne sted i forlengelse av 22nd International Congress of Historical Sciences, som vil finne sted i Jinan i dagene 23.–29. august, 2015.
Turen vil gi et lengdesnitt av Kinas historie gjennom noen representative reisemål. Den første delen av turen – gjennom sentrale deler av det nordlige Kina – vil dekke landets eldre historie, det vil si før ca. år 1000. Den andre delen av turen – fjerne minoritetsregioner og sørlige kystbyer – vil dekke landets nyere historie, det vil si fra ca. år 1000 av.
Storbyer som Beijing og Shanghai er holdt utenfor. Disse kan eventuelt utforskes på egen hånd i forkant av konferansen eller i etterkant av turen.
Reisemål i Shandong-provinsen er også holdt utenfor. Sjølve provinshovedstaden Jinan, der konferansen vil finne sted, er av mindre interesse rent historisk, men det finnes mange andre interessante reisemål i Shandong-provinsen, som kystbyene Yantai og Qingdao.
To gode besøkssteder er også innen rekkevidde som dagsturer fra konferansestedet. Det første stedet er den historiske byen Qufu, som er vismannen Konfutses hjemby. Det andre stedet er Tai-fjellet («Taishan» – shan betyr fjell), som ligger mellom Qufu og Jinan, og som er et av Kinas mest berømte valfartssteder.
Reiseruta er komponert av forsker og sinolog Harald Bøckman ved Senter for utvikling og miljø, UiO, i samarbeid med Kinareiser.
Spørsmål om det historiefaglige innholdet i reisen kan rettes til Bøckman, l.h.bockman@sum.uio.no.

 

29. august
Transport fra hotellet til jernbanestasjonen. Tog fra Jinan til Zhengzhou D257 14:58–20:35 (eneste hurtigtog). Guide og sjåfør møter på stasjonen, tar dere direkte til middag på en lokal restaurant og deretter videre for innsjekk på Xinhua Jianguo Hotel ****.

30. august
Enkel frokost på hotellet. Besøk til Zhengzhou museum og bymuren fra Shang-dynastiet. Lunsj og middag på egenhånd.

31. august
Frokost. Avreise med buss til Luoyang. Halvveis gjøres et stopp ved Shaolin-tempelet. Felles lunsj, deretter videre til Luoyang. Middag om kvelden inkludert. Overnatting på Luoyang Grand Hotel ****.

1. september
Frokost. Utsjekk av hotellet før besøk til Longmen-grottene av buddhistiske statuer. Grottene ligger like ved togstasjonen hvor høyhastighetstoget til Xian går kl. 13:11. Ankomst kl. 14:59. Guide og sjåfør venter på stasjonen og kjører direkte til Museet for Hanyangmausoleet (ca. 15min). Transfer til Xian Grand Metro Park Hotel**** for innsjekk. Resten av kvelden på egenhånd.

2. september
Frokost. Besøk til museet med de såkalte terrakottakrigerne, rett ved gravhaugen til Den første keiseren av Qin. Lunsj. Besøk til Lille villgås-pagode og basarene i den muslimske bydelen. Resten av dagen på egenhånd.
Tilleggsprogram: Tang Dynasty show og dumpling-middag (kinesisk ravioli).

3. september
Frokost. Utsjekk og transport til flyplassen for fly via Kunming til Shangri-La (Zhongdian). Transport til hotellet i sentrum. Lunsj og middag på egenhånd.

4. september
Frokost. Dagen på egenhånd.

5. september
Frokost. Utsjekk og avreise med buss til Lijiang. Innsjekk på hotell i gamlebyen, Hexi courtyard Hotel ****. Lunsj og middag på egenhånd.

6. september
Frokost. Dagen på egenhånd.

7. september
Frokost. Utsjekk og transport til flyplassen for flyreise til Hangzhou. CA1914 08:25–12:00 (eneste direkte). På flyplassen venter ny sjåfør som kjører direkte til sentrum for felles lunsj. Deretter besøk til Lingyin-tempelet og Longjing te-museum hvor det er mulighet for å smake den berømte longjing-teen. Middag på egenhånd.
Overnatting på The Best West Hotel ****.

8. september
Frokost. Båttur på vakre West Lake med besøk til Xiaoying-øya, hvor det er mulig å leie sykkel for en sykkeltur langs elvebredden. Lunsj på Zhiweiguan, en restaurant kjent for lokal og god mat. Retur til hotellet. Resten av dagen tilbringes på egenhånd. Overnatting i Hangzhou.
Tilleggsprogram: Billetter til West Lake Impression show. Et spektakulært show i lys, lyd og farger som oppføres på innsjøen.

9. september
Frokost. Tidlig avreise med buss fra Hangzhou til Shaoxing. En times båttur på kanalene i den gamle byen. Videre en times bussreise til Ningbo hvor vi kjører over broa mot Shanghai, verdens lengste sjøbro. Ankomst Shanghai med innsjekking på Marriott Puxi Courtyard Hotel. Felles middag om kvelden på en lokal restaurant nær The Bund, Shanghais klassiske strandpromenade.

10. september
Frokost. Programmet er slutt, transport til flyplass/jernbanestasjon er inkludert.

 

Påmelding: Cathrine Løhren, Kinareiser: Cathrine.Lohren@kinareiser.no
Pris pr. person, kr. 19 595,- i dobbeltrom.
Det gis kr. 500,- i rabatt ved påmelding før 1. mars. Siste frist for påmelding: 1. mai 2015.

 

Inkludert i prisen
# Sightseeing program som beskrevet, inkludert inngangsbilletter.
# Engelsktalende lokale guider som møter i hver by og følger med på programmet.
# All transport, inkludert tog og flyreise nevnt i programmet.
Flyreise Xian–Zhongdian, og Lijiang–Hangzhou, inkludert skatter og avgifter pr. juni 2014.
Togreise Jinan – Zhengzhou, Luoyang – Xian, hurtigtog, soft seat.
# Måltider som beskrevet.
# Overnatting i dobbeltrom 12 netter på god turistklasse standard, sentral beliggenhet.
# Tips til guide og sjåfør.
# Reiseleder fra Norge følger med på program som beskrevet.

 

Ikke inkludert
# Tilleggsprogram. Tang Dynasty show med middag, Rmb 220 pr. person, West Lake Impression show, Rmb 280 pr. person.
# Enkeltrom, 12 netter, kr. 3865.
# Flyreise til og fra Kina.
# Reise og avbestillingsforsikring.

 

Pris på programmet forutsetter minst 20 påmeldte. Det tas forbehold om pris- og valutaendringer.

 

Informasjon om kongressen finner du på www.cish.org og http://www.ichschina2015.org/cms/

 

 

Stengt for kommentarer.

Den norske historiske forening (HIFO)
Institutt for historie og religionsvitenskap
Universitetet i Tromsø
9037 Tromsø
Kontakt: post@hifo.no